Magazine

Re.vu: maak een visuele presentatie van je cv

Update vrijdag 11 november 2016: deze dienst is stopgezet.

 

Wil je een een homepage maken voor professionele doeleinden? Dan is het (gratis) Re.vu  (spreek uit ‘review’) wellicht iets voor jou. Re.vu is bedoeld om je online te presenteren aan potentiële werkgevers. Noem het een ‘online curriculum vitae’. En laten we eerlijk zijn, zo’n online cv oogt toch een stuk aantrekkelijker dan zijn traditionele evenknie. In plaats van tekstueel, wordt je levenloop op Re.vu grafisch gepresenteerd, zodat je toekomstige baas letterlijk een beter beeld van je krijgt. Door Re.vu te gebruiken bij je sollicitatie speel je je ongetwijfeld in de kijker.

 

LinkedIn

 

Bijzonder handig is dat je Re.vu kan koppelen aan je LinkedIn-account en snel en makkelijk al je gegevens kan importeren. Voorwaarde is natuurlijk dan wel dat je LinkedIn-profiel compleet en actueel is. Nadat Re.vu al je gegevens heeft geïmporteerd, plaatst het deze op een tijdlijn, die het hart vormt van de website. Je kan trouwens ook zonder Linkedin-account een profiel aanmaken en je regulier cv uploaden. Je krijgt dan, net als wanneer je inlogt met je Facebook-account, een eigen pagina op http://re.vu/jouwnaam.

 


 

Visueel plaatje

 

Met Re.vu kan je in een mum van een tijd een visueel prachtige website in elkaar zetten. Die is echter slechts beperkt aanpasbaar aan je persoonlijke voorkeuren. Je kan een thema kiezen, de achtergrondkleur en indeling van pagina’s wijzigen, maar daarmee heb je het zowat gehad. Die ‘beperkte’ mogelijkheden zijn geenszins armoede. Sterker nog, Re.vu probeert daarmee te voorkomen dat presentatie de boventoon gaat voeren over de inhoud. Ons advies: houd het helder en simpel, net zoals met een papieren cv. Je imponeert je toekomstige baas echt niet met kekke kleurtjes.

 

Grafieken

 

Denk nu niet dat je na het importeren van je Linkedin-gegevens klaar bent. Dit vormt slechts de basis; het leuke gedeelte moet nog beginnen. Zo kan je afbeeldingen gaan invoegen, statistieken invoeren en daar grafieken van (laten) maken et cetera. Je kan ook een online portfolio samenstellen met je beste werk (artikelen, essays die je hebt geschreven enzovoort). Hoe completer en representatiever je online cv, hoe beter natuurlijk.

 


Hoe Obama’s Re.vu er zou kunnen uitzien.

 

Na een lofzang als deze volgen er onvermijdelijk enkele kritische noten. Zo verlopen het updaten van je Linkedin-profiel en je online cv op Re.vu niet synchroon. Ook kan je niet linken naar andere social network-sites. Om toch gelijk weer een positieve noot te laten klinken: Re.vu genereert een handige QR-code die je in je papieren cv of visitekaartje kunt laten opnemen. Met functionaliteiten als deze onderscheidt Re.vu zich nadrukkelijk van andere homepage-diensten. Al met al geloven we werkelijk dat je met een online cv op Re.vu méér kans maakt op die baan dan met enkel een traditioneel cv!Laatste reacties