logo info (at) surfplaza.be
Kanalen:  webgids nieuws magazine gezond en fit online games shopping
Populair: 
liefde profielen seksualiteit horoscopen uitgaan restaurant zoeken hotel boeken stedentrips
Dating sites vind de juiste site (en partner)
 Je bevindt je hier: startpagina > webgids > online datingsites
Be2.be
Met z'n tween is het leuker! Vind de liefde van je leven op basis van een weten-schappelijke persoonlijkheidstest. Zodra je die hebt afgerond, ontvang je de uitslag en de profielen van partners die bij je passen. Zie ook Be2 op Facebook. meer info
http://www.be2.be
EliteDating.be
Voor singles met niveau. Relatief nieuwe, Europees opererende ontmoetingssite, gericht op hoger opgeleiden. Op basis van een uitgebreide persoonlijkheidstest ontvang je dagelijks nieuwe matchende partnervoorstellen. Gratis inschrijven.
http://www.elitedating.be
Relatieplanet
De grootste van de Benelux, alwaar je honderdduizenden singles vindt. Gratis membership dat onbeperkt geldig is en je toegang verschaft tot alle profielen en foto's, plus het leggen van de eerste contacten. meer info
http://www.relatieplanet.be
Parship
Snel groeiende datingsite die werkt met een wetenschappelijke persoonlijkheidstest. Daardoor vind je er veel hoger opgeleiden. Aanmelden is gratis. meer info
http://www.parship.be
Match4Me.be  
Voor hoger opgeleiden die een serieuze date zoeken. Voordelen: enkel voor hoger opgeleiden, gratis psychologische tests, onbeperkt zoeken naar andere leden, gratis interesseberichten sturen. meer info
http://www.match4me.be
50plusmatch.be 
50plusmatch.be is de serieuze dating site voor actieve 50-plussers in Vlaanderen. Zo kom je sneller in contact met mensen die op dezelfde golflengte zitten. meer info
http://www.50plusmatch.be
Rendez-Vous.be
Een oude bekende op het Belgische web. Community-, vrienden- en contactensite sedert 1997 en 'still going strong', temeer vanwege de relatief lage lidmaadschapstarieven (36 euro voor een heel jaar).
http://nl.rendez-vous.be
Tesamen vzw
Wettelijk erkend, non-commercieel relatiebureau dat enkel actief is op internet. Biedt de mogelijkheid om, op basis van een persoonlijkheidstest met 145 vragen, discreet nieuwe contacten te leggen met als doel huwelijk of samenwoning.
http://www.tesamen.org
Twoo
Van de makers van social networksite Netlog, die hun initiatief omschrijven als een 'social matchmaking service'. In plaats van vragenlijsten en tests gaat het hier vooral om 'fun': je 'match' vinden via aantrekkelijke profielen en games. meer info
http://www.twoo.com
SecondLove.be
Niet onomstreden, maar er is blijkbaar toch een grote behoefte aan: 'discrete avontuurtjes' tegen de relatiesleur. Om niet te zeggen: vreemdgaan.
http://www.secondlove.be
WeMatch
Een soulmate vinden kan nu ook via Het Nieuwsblad en De Standaard. De kranten lanceerden eind 2010 de dienst 'WeMatch'. meer info
http://www.wematch.be
FriendScout24.be
Pan-Europese datingservice van Scout24, het Duitse bedrijf achter de bekende autozoekertjessite Autoscout24. In ons land actief sinds medio 2009; een nog wat kleinere site qua aanbod profielen, maar groeiende. meer info
http://www.friendscout24.be
Meetic
En van de eerste grote ontmoetingssites in Vlaanderen, voorheen Lexa.be. Gn persoonlijkheidstest - wel veel zoekmogelijkheden als gratis lid. meer info
http://www.meetic.be
YouForMe.be
You For Me is een kleinere dienst, van Belgische origine, actief sinds maart 2008. Wellicht de moeite om eens een lokaal initiatief te proberen.
http://www.youforme.be
Meetplaza
Vlaamse community met duizenden profielen voor het maken van een digitaal babbeltje, een afspraakje in real life of misschien wel voor het vinden van de liefde van je leven.
http://www.meetplaza.com
Easyflirt
Internationale ontmoetingssite die vooral inzet op het gebruik van chat met webcam. Easyflirt heeft ook een eigen messenger, waarmee je buiten de site om contacten kunt onderhouden.
http://www.easyflirt.com/nl_BE/
OkCupid
Omdat het ook nders kan... n gratis. Deze internationale site wint snel aan populariteit door de vele ludieke tests die je kan doen en de bijzondere criteria waarop je bijgevolg kan matchen. Minimalistische interface, razendsnelle registratieprocedure.
http://www.okcupid.com
Koopjeskrant
De online versie van Concentra's zoekertjeskrant bevat een gedeelte met contactadvertenties (de meeste jammer genoeg zonder foto). Zoekertje plaatsen is gratis, reageren gaat via een betaallijn (€ 1 / minuut).
http://www.koopjeskrant.be/Contacten_zr575.html
Info
ECC: informatiebrochure  (pdf)
Onder de kop "Grote liefde of groot bedrog" geeft deze kleine online brochure van het ECC (Europees Centrum voor de Consument) je enkele tips vooraleer gebruik te maken van betaaldiensten. Zo voorkom je teleurstellingen.
http://www.eccbelgie.be/20120213/datingsites-grote-liefde-of-groot-bedrog-Attach_s70311.pdf
Datingtest.be
Datingtest.be biedt een overzicht van de beste datingsites van Belgi. Doe de online datingtest om te zien welke datingsite het best bij je past.
http://datingtest.be
Datingwebsites.nl
Nederlandse vergelijkingssite. Handig voor als je op zoek bent naar reviews en ervaringen van (betalende) gebruikers.
http://www.datingwebsites.nl
Datinghulp.be
Datinghulp.be voorziet je van tips, advies en nieuws omtrent de diverse merken, je eerste date, speeddaten en liefde in het algemeen.
http://www.datinghulp.be
Fototools [meer]
Foto's in n klik retoucheren
De snelste tool om je (profiel)foto's mee op te knappen. In n klik behoren huidprobleempjes en rode ogen tot het verleden.
http://www.pictreat.com
  Gerelateerd
profielen weblogs beauty seksualiteit uitgaan chatten facebook
  Handig: de datingsitevergelijker!
datingsitevergelijker.pdf

De meest essentile informatie over alle belangrijke Belgische datingservices in n oogopslag!
  Surfplaza Magazine
Stepout: Tinder-alternatief van Belgische makelij

Datingtips uit de jaren '30

De 8 beste dating-apps

De 10 meest bizarre datesites

Facebook en de liefde
  Wat kost een premium membership?
site 1m 3m 6m jaar
be2     - 150 180 240
relatieplanet   28   43   63   86
parship     -  180 239 359
meetic   35   60   90     -
match4me   18   40   60   90 
50plusmatch   15   40   60   90
friendscout24   30   60   96     -
rendez-vous     3     9   18   36
twoo     -      -    60     - 
Update: april 2014. Afgeronde bedragen in euro's. Enkel indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
  Wat is meestal gratis en wat niet?
dienst free
psychologische test v v
profiel met beperkt aantal foto's v v
onbeperkt zoeken naar leden v v
beperkt foto's bekijken v v
beperkt interesseberichten sturen v v
onbeperkt interesseberichten sturen x v
persoonlijke berichten verzenden x v
zien wie je profiel bezocht heeft x v
onbeperkt foto's bekijken x v
n-op-n (webcam)chat x v
zien wie volledig of gratis lid is x v
hoger in zoekresultaten x v
Dit is een indicatie van wat je gemiddeld kan verwachten. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Voor de precieze verschillen tussen free and full membership check je best de informatiepagina's van de betreffende dienst.
  Hoe werkt het?
Kennismaking - Je start met een gratis en vrijblijvend account waarmee je een groot deel van de normale diensten kan gebruiken. Soms start je met een persoonlijkheidstest op basis waarvan je partnervoorstellen krijgt.

Lidmaatschap - Als het je bevalt en je wilt meer, zoals meer foto's op je profiel zetten of meer contacten leggen, dan kan je een betaald lidmaatschap overwegen. Bij een betaaldienst is de veiligheid groter en de kans of fakers kleiner. Conform de wetgeving heb je bij een Belgische site 14 dagen bedenktijd, bij een niet-Belgische, maar Europese 7 dagen. Binnen die tijd mag je je contract dus opzeggen, mocht je spijt hebben van je inschrijving. Check steeds bij 'meer info' of de maatschappelijke zetel zich in Belgi bevindt of niet.

Beindigen - Als je bent ingeschreven op een Belgische site, dan heb je het recht om je contract op elk moment zonder kosten op te zeggen nadat het een eerste keer stilzwijgend verlengd werd. Je moet wel een opzeggingstermijn (van maximaal twee maanden in Belgi) in acht nemen. Die opzeggingstermijn geldt ook als je wilt opzeggen vr de stilzwijgende verlenging. (Bron: ECC)
  Randlinks
Z moet het niet!
10 manieren om een onuitwisbare indruk op die ander achter te laten. Daarna zal die ju achterlaten.
http://www.zefrank.com/date_1/navigation.html

Daten voor mooie mensen
Aanmelden voor deze dienst kan tot teleurstelling leiden. Ze moeten namelijk eerst beoordelen of je wel 'mooi genoeg' bent...
http://www.mooiemensen.com

Daten voor lelijkerds
D datingsite voor mensen die vooral karakter belangrijk vinden. Uhm, dit alles met een hele dikke knipoog h...
http://www.lillekemeense.com

Omegle: babbel met vreemden
Zin in een gesprek, en het maakt niet uit met wie? Ga naar deze site en je kan 'random' chatten met een volslagen vreemde!
http://omegle.com

VirtualKiss.com
Een website om te zoenen. Tips, verhalen, polls, quizzes, kortom alles over de kus. Je kan ook een virtuele kus verzenden.
http://www.virtualkiss.com

GoAstro.be
De horoscoop van de dag en desgewenst gepersonaliseerd naar geboortedatum. Ook kan je online een Tarot-dagkaart laten trekken.
http://nl.goastro.be

Resto.be
's Lands grootste online databank met info over restaurants (locatie, keuken, budget, accommodaties etc.).
http://www.resto.be

1000 Awesome Things
Er bestaan zoveel mooie dingen. Ook dingen waar je nog niet aan dacht! Dit blog verzamelt er 1000. Er staat jou of jullie dus nog heel wat te doen.
http://1000awesomethings.com
Copyright Startpagina Surfplaza.be, 2001-2014 Privacy policy & contact